Nieuws 5 januari 2021

PrivaZorg vereenvoudigt organisatiestructuur

GOUDA/AMERSFOORT – Als gevolg van de statutaire herstructurering en daarmee de vereenvoudiging van de organisatiestructuur van PrivaZorg is per 4 januari 2021 PrivaZorg Nieuw B.V. opgericht. Alle zorgactiviteiten en contractuele verplichtingen worden voortaan ondergebracht in PrivaZorg Nieuw B.V.

Waar de organisatie voorheen uit twaalf verschillende werkmaatschappijen bestond zijn dat er nu twee: PrivaZorg Nieuw B.V. en PrivaZorg Oud B.V. De wens voor de vereenvoudiging van de organisatiestructuur komt voort uit de bestuurlijke fusie van PrivaZorg met Stichting Fundis die sinds 1 oktober 2020 een feit is.

René Baljon, Directeur sinds 1 december 2020 over de oprichting van PrivaZorg Nieuw B.V.: “Met de vereenvoudiging van de organisatiestructuur zetten we een belangrijke stap in de goede richting om van PrivaZorg een transparante en gezonde zorgorganisatie te maken. Hierdoor worden werkprocessen efficiënter ingericht en geüniformeerd, overheadkosten gereduceerd en waarborgen we de kwaliteit van de te leveren zorg. Onze unieke samenwerking met Roamler Care heeft hierin ook een groot aandeel. Met de ontwikkeling van het PrivaZorg Platform en de Roamler app zijn we van grote toegevoegde waarde voor het Nederlandse zorgsysteem en spreken we al het onbenut arbeidsmarktpotentieel aan. Met de vijf regiodirecteuren van PrivaZorg hebben we onszelf ten doel gesteld en nemen we de verantwoordelijkheid om het werken in de zorg makkelijk en aantrekkelijk maken.

De volgende stap is de voorbereiding op de juridische fusie van PrivaZorg die eind 2021 zal plaatsvinden.

Over PrivaZorg

PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie met een bijzonder karakter. Voor het overgrote deel werken we met (1300) zelfstandige zorgverleners, zoals (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en thuishulpen. Vanuit lokale steunpunten in het midden en het zuiden van het land verzorgen wij ongeveer 2800 cliënten.

Over Fundis

Fundis participeert in bedrijven die zorg en diensten leveren voor gezondheid en welbevinden aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen. Merken binnen Fundis zijn Goudenhart, In Beweging, Martha Flora Gouda, Palet Welzijn, Plicare, PlusZorg, PrivaZorg, Transmitt revalidatie, VariantZorg, Veilig Thuis Verpleegkundig Team, VierSchoon, Vierstroom, WelThuis, Ziso, ZorgBrug en Zorgpension.

Meer nieuws

Nieuws 28 september, 2021

Dag van de Thuiszorg: Je bent belangrijk!

Lees meer over Dag van de Thuiszorg: Je bent belangrijk!
Nieuws 28 juni, 2021

PrivaZorg wordt Blinkers

Lees meer over PrivaZorg wordt Blinkers
Nieuws 28 juni, 2021

René Baljon en Jeroen van den Oever: 'thuiszorg weer makkelijk maken'

Lees meer over René Baljon en Jeroen van den Oever: 'thuiszorg weer makkelijk maken'